Exchange 2007 Mailbox Server VM bluescreen

Had an issue over the weekend, one of our mailbox servers kept bluescreening.  This particular VM has the C: and D: on  storage iSCSI SAN.

Tried running checkdisk on C: and it bluescreened as well.  HyperV manager shows the error “Cannot connect to virtual machine configuration storage”

The D: drive is showing uninitialized in disk management, and gives an error when trying to initialize.

Started getting “Windows – Delayed Write Failed” messages.  Compression is not turned on on the HyperV servers local storage.

The iSCSI connections are provided by HP Lefthand SAN, 2 node cluster.  One of the SAN nodes went down yesterday.

HP Lefthand Support Phone Number
1-800-633-3600
shortcut –
Lefthand Solutions

putty into SAN node : port 16022

2 Lefthand SAN nodes
Each has a single 100mbit link….
When we brought SAN2 back online state, issue was resolved
My assumption is that the SAN couldn’t replicate fast enough with the load they have with Exchange on them, plus replicate the changes to the other SAN node, so they were out of sync when the 1 SAN node went down thus causing issues.

mbx3-8

mbx3 mbx3-2 mbx3-4 mbx3-5 mbx3-6 mbx3-7

mbx3-8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s